Olympus OM-D E-M1X

Jeg er vant til å kunne overstyre autofokus ved å vri på fokusringen når som helst, jeg vil med andre ord ha både AF og MF uten å måtte stille dette inn for hver gang. Heldigvis er dette lett å tilpasses på Olympus OM-D E-M1X:

Trykk MENU > Custom Menu > A1 > AF+MF og velg "On"

 

Hvis du setter AF+MF til "On" som her, er det samtidig like greit å deaktivere clutch-ringen på objektiver som har den. Men selv om den er deaktivert, må ringen stå i AF-posisjon for å kunne fokusere manuelt, merkelig nok.

Engelsk meny
Jeg har alltid mine kameraer satt opp med engelsk meny. Dette er fordi omtrent all informasjon på internett er på engelsk, og det er mye enklere å forholde seg til de internasjonale betegnelsene på ord og uttrykk istedenfor å måtte oversette. Dette gjelder også for programvare – alle mine programmer, som Lightroom, Photoshop, Premiere, After Effects, Word osv, er engelske versjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pin It on Pinterest