OKT
26
2012

GDT logo

Det er ikke ofte jeg deltar i fotokonkurranser, men av og til hender det. I år sendte jeg inn bilder til en av de større naturfotokonkurransene, "GDT European Wildlife Photographer of the Year", en konkurranse med litt prestisje i for oss europeere. Det er den tyske organisasjonen for naturfotografer Gesellschaft Deutscher Tierfotografen/GDT som hvert år arrangerer den.

Highly Commended

Det ble en hyggelig overraskelse - jeg oppnådde Highly Commended, hederlig omtale, for bildet "Naked Birch" i kategorien Nature's Studio, eller "kreative bilder"!

Naked Birch

"Naked Birch"

 

Bildet ble tatt ut gjennom et bilvindu, og det morsomme er at sjåføren, min venn Lars Andreas Dybvik, faktisk vant kategorien "Landscapes" i samme konkurranse! I skrivende stund deltar han under prisseremonien med andre premierte nordmenn. Jeg skulle gjerne ha vært der, men...

Se vinnerbildene fra konkurransen og de ulike kategoriene her

I år er det 20ende gangen GDT International Nature Photography Festival går av stabelen, og hele 12 500 bilder fra 900 fotografer i 27 land deltok i konkurransen som ble arrangert for tolvte gang. Som så mange ganger før hevdet nordmenn seg også i år:

 Lars Andreas Dybvik
Vinner i kategori "Landscapes"
 Knut-Sverre Horn Vinner i kategori "Nature's Studio"
 Ole Jørgen Liodden Andreplass i kategori "Mammals"
og hederlig omtale i kategori "Underwater World"
 Audun Rikardsen Andreplass i kategori "Man and Nature"
 Dag Røttereng Hederlig omtale i kategori "Nature's Studio"
 Orsolya Haarberg
Hederlig omtale i kategori "Mammals"

 
           GRATULERER TIL DERE ALLE!

 

VIP
Prisseremonien foregår i Lünen i Tyskland, og derfra har jeg hyggelige minner. To ganger har jeg deltatt på den årlige fotofestivalen. Den første gangen var jeg der sammen med kona mi og holdt en multimediavisning med fire prosjektorer. Aldri har jeg vært så nervøs før en bildevisning som da, og det ble ikke bedre da Klaus NiggeLunensparket ropte meg opp på scenen for å intervjue meg - på engelsk. En whisky og en Valium gjorde imidlertid susen!


Den andre gangen jeg var i Lünen var i forbindelse med fremføringen av en presentasjon av BioFoto, en overtoningsserie jeg var engasjert av dem for å lage.

- - - -

De av dere som mener å huske at bildet mitt har vært publisert tidligere, har helt rett. Det er ett av bildene i  bloggen "Langs Rv 3" fra november 2010. Der kan man lese hvordan bildet ble til. 

Kommentarer (8)

OKT
7
2012

Coastal DreamIt's the end of the summer, It's the end of it all
Those days are gone, it's over now, we're moving on
It's the end of the summer, but we'll see it all again
So hold onto this moment till then,
It's the end of the summer


Refrenget på "End Of The Summer" av Theory Of A Deadman, 2008Solnedgang ved Hopen

Begge bilder fra Hopen, Smøla 2012


Kommentarer (6)

free counters
 
Forside  • Gallerier  • Blogg  • Topp 10  • Om  • Linker  • Kontakt  • Nettstedskart

  Denne siden - "http://www.naturfotograf.no/blogg.asp" - er en underside av webstedet "Nature Photography by Dag Røttereng"  

rolex replica replica watches rolex replica