APR
30
2013

 

Måse i storm

 

  Det riv og slit rundt skjæra,
  det kjæm piskandes inn fra vest
- itj en levandes sjel bli spart.
  Skummet det fyk nedi fjæra,
  sjøsprøyt, regnvær og blest
- kjæm været, kjæm det hardt.
 
  Men i mårra, kan hend, bli det stilt,
  da ska æ legg ut att med båten
- en torsk eller to ska æ hent.
  Sjølfeska mat e alltid gilt,
  og hentes inn på gammelmåten
- den snøres inn over ripa så spent.

  Men innte da får æ stå i glaset,
  og sjå på føggla i strevsom flukt
- over skumtoppa som driv i kvitt.
  Det e barskt når været rase,
  med vinda som ingen kan tukt
- da e livet ved kysten stridt.

 Dag Røttereng  

 

Ærfugl

 

Kommentarer (4)

APR
10
2013

Natur&Foto logoTidsskriftet NATUR&FOTO arrangerte nettopp fotokonkurransen Nordic Nature Photo Contest, den tredje i rekken. Flere av nordens fremste naturfotografer deltok, og Thorfinn Bekkelund ble kåret til "Årets nordiske naturfotograf". NNPC logo

 


Jeg deltok også, og tror dere sannelig ikke at et av mine bilder fra et falleferdig hus på Brennskag på Smøla fikk "Hederlig omtale":

Hederlig omtale i NNPC

Forlatt  
"Hederlig omtale" i NNPC 2013


Bildet er resultatet av en dobbeleksponering med 600 mm brennvidde, tatt rett etter solnedgang. Det har også tidligere vært vist på mine nettsider, i bloggen "Forlatt" i mai 2010, der det sto sammen med tre andre bilder av samme hus, samt et selvskrevet dikt.

Det er alltid godt å se at bildene jeg tar settes pris på av folk med helt ulik bakgrunn, om det er "vanlige" mennesker uten faglig tilnærming til bilder, eller profesjonelle som sitter i juryer i store fotokonkurranser som for eksempel denne - NNPC. Det forteller at jeg har noe å fare med som blir verdsatt, og det inspirerer til å fortsette å fotografere :-)

Vinnerbildet i klassen "Landskap", som jeg oppnådde hederlig omtale i, var et fantastisk bilde av et tre, fotografert av min gode venn Ivar Bjørdalsbakke - gratulerer!

Kommentarer (2)

APR
1
2013

For meg er det noe med solnedganger, noe beroligende, avstressende. De markerer slutten på noe, setter punktum for en dag, slukker lyset etter seg. Men de markerer også begynnelsen på noe, en natt, et mørke, en forberedelse mot en ny morgen.


Hegre i solnedgang

Hegre i solnedgang

 

 

Solnedgang ved Steinsøynes

Steinsøynes i solnedgang

 

Ute ved kysten er det ikke så ofte man får se sola gå ned i havet. Som regel ligger skyer, skodde  eller havdis over horisonten, og sola går "ned i sekk". Et vakkert skue er det uansett.

 

Ørn i solnedgang

Havørn i solnedgang

 

Naturfotografer har alltid fotografert solnedganger. Forfattere har skildret dem. Og malere har penslet dem. Og klisjéene står i kø når den gule kula nærmer seg horisonten. Du får mene hva du vil om bilder av solnedganger. Vi er mange som elsker dem.

 

Måser i solnedgang

Måser i solnedgang

Kommentarer (2)

free counters
 
Forside  • Gallerier  • Blogg  • Topp 10  • Om  • Linker  • Kontakt  • Nettstedskart

  Denne siden - "http://www.naturfotograf.no/blogg.asp" - er en underside av webstedet "Nature Photography by Dag Røttereng"  

rolex replica replica watches rolex replica