MAI
29
2010

Folk

Jenter tar en liten stopp i julerushet

 
Panasonic Lumix LX3Endelig har jeg erstattet mitt tapte Panasonic kompaktkamera, som forsvant i dypet ved kaia i Kristiansund i fjor. Jeg har følt meg litt naken siden den begredelige episoden, men har ventet i det lengste på en ny og oppgradert modell.

Første gang jeg tok bilder med kameraet var i kjøpesenteret Trondheim Torg like før jul for halvannet år siden. Jeg sto i andre etasje og ventet (!) på min kone, og så ned på alle folkene som hastig stresset frem og tilbake i etasjen under. Jeg lekte meg med litt lange lukkertider støttet mot gelenderet. Etterhvert så jeg muligheten for et spesielt motiv - det gjaldt bare at alt klaffet. Og det gjorde det!

Nå har jeg ventet lenge nok på at en ny versjon av dette glimrende kameraet skal komme, men forgjeves. Jeg resignerte derfor og krøp til korset i går, eller rettere - kjørte til Japan Photo, og kledde på meg en ny Panasonic Lumix DMC-LX3. Det eneste kompaktkamera på markedet i dag som kan ligge i en jakkelomme uten å ta for stor plass, og samtidig har en god nok bildekvalitet, manuelle innstillinger, råfil, høy lysstyrke og krafig vidvinkel. At det samtidig tar glimrende video i 1280x720 er også et kjempepluss.

Men kommer det en LX4, er sjansen stor for at jeg bytter..!

 

 

Kommentarer (5)

MAI
17
2010


 Forlatt hus


Forlatt på holmer og skjær
- ingen kommer, ingen går.
Overlatt til tidens gang
og kamp mot vær og år

Værbitte hus der folk ventet
noen inn fra havet med fangst.
Med vindu mot piskende stormer,
og vegger som rommet angst

Tause vitner til liv som levde,
som fødtes, slet, døde.
Gav ly til folk som bodde,
tilbake står de øde

 Dag Røttereng      
 

Forlatt hus
 

 

 

Forlatt hus

 

 

 

Forlatt hus

 
Utallige er de forlatte og falleferdige hus som står uten liv i vårt langstrakte land. Av og til har jeg stoppet opp ved noen av dem - latt tankene vandre, fornemmet historiens sus, forestilt meg generasjoner med levd liv, følt vedmod.

Disse bildene er tatt for noen uker siden av et hus på Brendskag, nord på øya Smøla. Alle er tatt med Nikon D700 med 600 mm brennvidde (300/2,8 og TC-300 teleforlenger) på stativ, dobbel- og trippeleksponeringer og videre lek i Photoshop. 

 

Kommentarer (10)

MAI
6
2010

 

Hjort i skogkant

 Hjort ved vårskog


Som jeg lovte i et tidligere innlegg med bilde av hjort, ville jeg vise flere fra samme tur - men alle med litt ulike uttrykk. Hvis man ikke låser seg fast i forventningen om et spesielt bilderesultat, men prøver å være helt åpen i tilnærmingen til motivene, vil man oftere få resultat som er brukbare. På denne turen vekslet motivuttrykkene i takt med kveldens stadig svakere lys, og fotografene ble stadig mer kreative på høyere og høyere ISO...

Alle bilder er tatt med Nikon D700 og 70-200/2,8 VR på ulike brennvidder. Kamuflasjen var en bil, "stativet" var et halvåpent bilvindu, og sjåføren var min fotovenn Ivar Bjørdalsbakke. I Photoshop er det foretatt globale og selektive kurvejusteringer på råfil (på noen til dels kraftig), global og selektiv oppskarping, og konvertering til tonet svarthvitt på det siste. Det første bildet er en blanding av skarp og uskarpt bilde.

Beitende hjort

 Hjort og diagonaler

 

Kveldsstemning med hjort

 Hjortepar - "The American Way"

 

 

Hjort i vårkveld

 Hjort i solnedgang

 

 

Hjort i vårkveld

 Når kvelden siger på

 

 

Hjort på beite

 Hjort på jorde

 

Kommentarer (8)

free counters
 
Forside  • Gallerier  • Blogg  • Topp 10  • Om  • Linker  • Kontakt  • Nettstedskart

  Denne siden - "http://www.naturfotograf.no/blogg.asp" - er en underside av webstedet "Nature Photography by Dag Røttereng"  

rolex replica replica watches rolex replica