AUG
27
2011

Torsk

Torsk

 
Ferien var på hell, og på siste dag tok jeg en fisketur med båten i skjærgården utenfor Smøla. Og fisk ble det, både torsk, makrell, sei og lyr. Under en fantastisk solnedgang satte jeg i gang med å rense fisken. Men så - i et øyeblikks uoppmerksomhet - skar jeg meg i to fingre. Jeg skjønte straks at dette ikke var bra, fikk tvinnet papir rundt det blødende såret og la ivei mot småbåthavna.

Torsk

Torsk

 
Vel i land ble såret nøyere undersøkt, og den ene fingeren hadde et så dypt kutt at jeg skjønte det egentlig burde vært sydd. Kone og datter overtalte meg til å kontakte lege, men på ei øy som Smøla er akutt legehjelp litt mer komplisert enn ellers. Det ble ambulansebåt til fastlandet.

Makrell

Makrell


Der kunne legen fastslå at det nok ikke holdt med å sy: senen på langfingerens overside var kappet rett av. Dermed gikk turen videre med ambulansebåten til Kristiansund, hvor jeg ble innlagt på sykehuset. Dagen etter ble det operasjon, og her sitter jeg nå - bandasjert, delvis immobil, sur og irritert på meg selv.

Men jeg takker kone og datter for at de overtalte meg. Hvis ikke hadde utfallet blitt så mye verre. 

Kommentarer (6)

AUG
11
2011

Smålom med unge

 

Ei kort, blå sommernatt gjesper og trekker seg tilbake. Bak glisne furukroner endres himmelens bleke pasteller til glødende fargetoner som hører morgengryet til. Råskodda forgylles av de første stråler fra ei sol som varsler en ny dag. Ut av morgentåka flyter to mørke silhuetter på tjernet foran teltet mitt. Tiden står et øyeblikk stille i en idyllisk, fortettet stemning som ikke kan beskrives - den må bare oppleves for å kunne forstås.

Kommentarer (5)

free counters
 
Forside  • Gallerier  • Blogg  • Topp 10  • Om  • Linker  • Kontakt  • Nettstedskart

  Denne siden - "http://www.naturfotograf.no/blogg.asp" - er en underside av webstedet "Nature Photography by Dag Røttereng"  

rolex replica replica watches rolex replica