SEP
22
2011

Ungmåse i flukt


"Jeg hater måker" er tittlelen på ei av Odd Børretzens viser. Men neida, han hater slett ikke måser. Det skjønner den som setter seg inn i teksten. Tvert i mot ønsker Odd at de fortsatt skal være en del av kysten. Ja, for det hadde virkelig manglet noe hvis man en varm solskinnsdag med bølgeskvulp og saltvann verken hadde sett eller hørt en måse. 

 

Måse i flukt

 

Rundt båten min mellom skjær og holmer ved Smøla utenfor kysten av Møre og Romsdal er måser et hyggelig innslag. I flere dager nå har jeg kost meg der ute. Helt alene, med fiskestang og fotoutstyr.

Vel, ikke helt alene - jeg har hatt flere fototurer sammen med en annen ung naturfotograf som i motsetning til meg bor på øya, Audun Lie Dahl, en av de to brødrene bak Smøla Naturopplevelser. Trivelig kar!

Måse på svaberg

Måse og bølgeskvulp på Veiholmen, Smøla

 

Kommentarer (6)

SEP
4
2011

Melkeveien

Melkeveien

En venn gjennom flere tiår, bosatt i Sverige, har nå mistet hodet og falt for fristelsen til å jukse med bilder og dermed lurt oss alle. Terje Hellesø gikk seg blind.

Jeg stilte meg stadig oftere spørsmålet: hvordan klarer du å få så gode bilder av så sky arter – og så ofte? Er det virkelig mulig? De siste dagers avsløringer om bildejuks har vist at nei, det klarte du ikke. Ikke på ærlig vis. Du er i ”godt” selskap. Det er mange enere innen sitt felt som er tatt med buksene nede. Innen idretten har dopingavsløringer felt mang en stjerne, men også innen andre områder har vi sett det samme: Forsker ble fratatt sin doktortittel, toppsjef med CV-juks og la oss ikke glemme vårt store forbilde da vi var unge, Sverre M. Fjelstad. Han innrømmet aldri at bjørnen han påsto var fotografert i Trysil var fra en dyrepark i Sverige.


Om motgang kan jeg si at mennesker ser ut til å
tåle det, og det er mer enn jeg kan si om medgang
    - Kin Hubbard

Det kreves sterk rygg for å tåle motgang, men det kan være hardere å takle medgang. Ditt ry som kompromissløs fotograf med særegen stil økte betraktelig de siste årene, og med dine ofte svært interessante blogginnlegg og betraktninger om fotografi, skaffet du deg en betydelig tilhengerskare. Å oppnå en slik status kan være farlig. Man kan føle et forventningspress bygge seg opp, og kan gå seg vill i sin streben etter å oppfylle sitt selvpålagte press. Kanskje var det dette som skjedde deg. 


Medgang gir venner, men motgang prøver dem    - Nicolas Ling

Dine bøker tar jeg ofte frem for inspirasjon og glede, dine foredrag på møter og festivaler har alltid fascinert meg, og våre private diskusjoner vil jeg alltid huske med glede. Du har vært min venn lenge, og vil også være min venn i fremtiden! Lykke til videre, Terje og Malin.

* * * *

Få timer etter at avsløringene om bildejuks kom, sto jeg med kameraet under den fantastiske Melkeveien og betraktet stjernene. Bildet over ble tatt den natten, med klump i halsen og en tåre i øyekroken. Jeg kunne ikke se din stjerne der lenger.

Kommentarer (16)

free counters
 
Forside  • Gallerier  • Blogg  • Topp 10  • Om  • Linker  • Kontakt  • Nettstedskart

  Denne siden - "http://www.naturfotograf.no/blogg.asp" - er en underside av webstedet "Nature Photography by Dag Røttereng"  

rolex replica replica watches rolex replica