Da kulda la seg som et teppe over det meste av landet på nyåret, fikk folk flest virkelig føle vinteren på kroppen. Kulderekorder ble slått og nye satt. Bortstuede vifteovner ble hentet frem fra glemte kroker på støvete loft. Polvotter og toppluer ble populære. Eldgamle kobberrør ga etter for frostsprenging og sendte forsikringsutbetalingene rett til værs. De som kunne, holdt seg inne.

Men det er under slike forhold naturen gjerne viser seg fra sin peneste side også. Den som trosser kulda og tar seg en tur ut i bitende frostrøyk penslet med gull, får gjerne lønn for strevet. Sjelden har vel naturen vært finere. Og det setter naturfotografer pris på!

11 Kommentarer

 1. Herlig Dag! Det første bildet er jo helt rått, rett og slett. Har vært fantastisk lys her oppe en stund nå. Likte alle bildene, men det øverste tar virkelig kaka!

 2. Enig med Ivar, det øverste bilde vil jeg huske lenge! De to andre har også sterke kvaliteter.

 3. Ingen tvil om vinteren har sine bakdeler, men som du sier så er det for den som våger seg ut uendelig med flotte motiver. Rett og slett nydelige bilder!

 4. Stiller meg i køen til dem som liker det første bildet. Nydelig! Uansett hvor stort huset er, blir vi små og tuslete i forhold til mektig natur. Og ingen tvil om at det er om å gjøre å være ute til rett tid, enten det er sommer eller vinter.

  Hilsen
  Svein E. Børresen

 5. Jaaa! Knallbilder. Både nr. 1 og 3 holder høyt nivå. Og nr. 2 er ikke langt etter. Litt mye blåhimmel på det ? Vinteren er helt herlig.

 6. Mycket bra bilder! Huset överst är fullkomligt lysande!!!

  /Mats

 7. Takk alle sammen, godt at noen liker det man strever for!

  Det var kaldt de dagene jeg fotograferte disse tre bildene. 24 kuldegrader ved fjorden er en sjeldenhet her ved Trondheimsfjorden, og som naturfotograf må man bare trosse kulda og komme seg ut. Men en frossen fotograf er en dårlig fotograf, så det gjelder å vite hvordan man kler seg!

  Det første bildet er fra Viggja, og huset står helt nede ved fjorden. Den grå røyken fra pipa blandet seg med isblå frostrøyk, og spredte solstråler trengte seg gjennom i flyktige sveip.

  De andre to bildene er fra Buvikfjæra, som denne dagen var blottet for sjøvann. Mens floa sakte kom sigende, rakk jeg å fange disse utrolige stemningene, tross neglebitt og kalde tær.

  Ah, så herlig!

 8. Deilige og stemningsfulle bilder alle tre,men 1 og 3 blir mine favoritterSmiley Nydelig lys.

 9. Underbara bilder, där du fångat det fina vinterljuset på ett lysande sätt.
  Mvh/Jukka

 10. Vilka fantastiska bilder!
  Den nedersta gillar jag mest, helt otrolig!
  MVH Annette

Kommentarfelt er stengt