Vinteren er blå, alle naturfotografer vet det. Jo nærmer solopp- og nedgang, desto blåere. Snøen er riktignok hvit, men lyset den reflekterer er blått. Øyet registrerer dette lyset og sender det som elektriske signaler til hjernen, som deretter kalkulerer informasjonen og vurderer den opp mot sunn fornuft og sier til deg: Hvitt. Men det er blått. Det så vi da Velviaen kom tilbake fra laboratoriet, og det ser vi når minnekortet dumpes på harddisken. Så hva er «rett»? Er vinteren blå – eller hvit?

 Begge bilder er fra Gaulosen i sprengkulde, der elva Gaula den renner ut i fjorden

9 Kommentarer

 1. Herlige stemninger og interessant tekst.
  Har vært i Gaula på sommeren (laksefiske) – men vinteren ser ut til å være mye mere interessant…

 2. Hei Dag!

  Joda! Vinteren både er og skal være blå. Det er tross alt kaldt (i hvert fall i år). Bildene dine er nydelige, og falt særlig for det første. Kanskje fordi det er mer blått. Ha en fin helg!

  Hilsen
  Svein E. Børresen

 3. Fy flate Dag! Disse ble bra. Begge to er jo landskapsbilder av særdeles høyt nivå. Likte kanskje det siste best, men jeg tar av meg hatten for begge.

 4. Åj for noen fine landskapsbilder, med masse stemning. Liker nr 2 best.
  Fint komponert 🙂

 5. Fargerik kan den iallefall være vinteren!

  Gode bilder med skikkelig kald vinterstemning. Joda, vinter´n er fargerik, iallefall når isen begynner å blande seg inn 🙂

 6. Takk alle sammen!

  Inspirerende at så mange liker det jeg gjør. Og jeg er svært takknemlig for kommentarer til innleggene, både ros og – nei forresten… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pin It on Pinterest