Nok en naturfotofestival i Vårgårda i Sverige gikk av stabelen nettopp. Den ble like minnerik som de foregående, og jeg har deltatt på de fleste fra helt tilbake til 1987. Av høydepunkt denne gangen kan nevnes “the grand old man” og nestor innen svensk naturfoto Jan Grahn, perfeksjonisten
Hans Strand
og alltid like spennende Terje Hellesø.

Foruten disse, var det også trivelig å hilse på mine venner Anders Geidemark, Göran Ekström, Baard Næss, Orsi & Erlend Haarberg, Kai Jensen, Malin Hellesø, og Vårgårda Fotoklubbs egen “Magnus”. Forbausende mange av disse kom bort til meg og maste om at jeg må fotografere mer.

Jeg tok dem på ordet. Søndagen gikk som vanlig med til å komme seg de 86 milene tilbake til Trøndelag, gjennom Østerdalen. Bildene som presenteres her er seks av flere hundre som ble tatt fra bilen min i fart nordover Riksveg 3. For ordens skyld – min turkamerat Lars Andreas Dybvik var sjåfør mens jeg var i det kreative hjørnet…

 

 

 

 

 

 

 

 • NIKON D700
 • Nikkor 28-105 mm
 • Brennvidder 85 mm og 105 mm
 • ISO 200
 • Lukkertid 1/13 s
 • Frihåndsopptak gjennom vindu
 • Panorering horisontalt og vertikalt
 • VW Caravelle California
 • Fart: mellom 80 og 100 km/t
 • Sjøfør: Lars Andreas Dybvik

 

22 Kommentarer

 1. Det ble mye fint der ja! Vanskelig å velge favoritter, men komplementære farger er jo fint. Hva med “the blitzbilde” du tok, hehe?

 2. Dette er treffbare bilder, Dag! Jeg synes nr 2 og 4 er knakende bra, og av dem er det 4ern som står sterkest hos meg. Yndlingskomplimentærkontrasten gjør seg! Bjørka er vakker.

 3. Hehe, du klarte ikke å holde deg så lenge…
  Vil sende en liten hilsen til Norges nestbeste naturfotograf… Du holder høyt nivå i trafikken, jeg får snart begynne å skjerpe meg for å holde min posisjon… Hehe!

  Skal bli spennende å få se videre bilder. Neste år i Vårgårda skal du gå på knock! 🙂

  Vi høres og synes – som vanlig var det alltid like hyggelig å treffe deg i Vårgårda! 🙂

  1. Bare pass deg du… din posisjon innen naturfoto vil kanskje bli utfordret! 🙂 🙂 🙂

 4. En liten tanke går også til Lars Andreas som fikk stå ut i 86 mil, med en sukkende og vilt knipsende fotograf ved sin side… 🙂

 5. Fint tidsfordriv på reisen detteSmiley. Ser at du ble inspirert av turen til Vårgårda, og det er bra! Bra resulta dette. Likte spesielt godt nr 2 og 4.

 6. Riktigt bra bilder! Njuter av dina fina alster!

  Ps Terje drev med Lars Andreas (han råkade kalla honom för Lars Erik en gång) och sen dess fortsätter han med det Smiley Ser att det ändrats här i Terjes text. 🙂

  //Malin

 7. Må bare gratulere unge Dybvik med god kjøring, dette ble jevnt over svært bra.

  Bittelitt sekundær ros til fotografen er kanskje også på sin plass?

  Jeg begynte å plukke favoritter, men skiftet mening hele tida. Tror jeg lander på nummer to.

 8. Min umidelbare innskytelse: Jeg syns nr. 2 og 4 er flotte og sterke bilder. De andre var ikke all verden.
  Etter å ha studert de litt er nr 2 og 4 fremdeles favoritter, men de to siste er ikke helt ugæli heller Smiley

  Fint gjort

 9. Hm – hørte rykter om at du hadde sluttet med foto og begynt å fiske… Det var feil. Frapperende bilder! Nr. 2 bør rett inn på høstutstillingen, selv om det er vinter.

  1. Sluttet med foto har jeg nok ikke, selv om det kan gå lang tid mellom hver gang jeg finner frem kameraet og er “seriøs”. Dette går i rykk og napp, og etter en helg i Vårgårda er jeg inspirert!

   Men jeg har begynt å fiske, ja! Kjøpte min første båt nå i sommer, og er dermed blitt reder… Etter at kona arvet et småbruk på øya Smøla skaffet vi oss båt. Og i sommer har det blitt mange fine turer med fiskeutstyr. Torsken på dette bildet er 13 kilo 🙂

 10. Bland det snyggaste jag sett! Riktigt, riktigt bra Dag!

  Många häsningar från Annette

 11. Veldig flotte bilder alle sammen. Man har jo etterhvert sett mange av denne type bilder, men resultatet blir jo aldri likt. Jeg synes disse skiller seg litt ut pga. lyset i bildene. Nr 4 er jo bare helt knall! 🙂

 12. Mange bra bilder i denne serien her…og på sin plass at du skriver det du gjør i “innlegg nr 10” Smiley

  Ellers er det bare å fortsette både med foto og fiske 🙂

 13. Må bare henge meg på velfortjent ros fra alle. Absolutt bra bilder. Har prøvd på akkurat det samme selv for noen år siden, men kom ikke i nærheten av det du presterer. Men jeg valgte antagelig feil dalføre. ( Hallingdalen ) Får prøve Østerdalen neste gang.

 14. Veldig bra og visuellt slående bilder.
  Heretter skal jeg montere kamera i bilruta og fyre løs på turene over Finnmarksvidda.

 15. Takk for sist Dag, artig å lese, først tørre data om kamera etc. Så kommer det, frihåndsopptak gjennom vindu, panorering horisontalt og vertikalt, VW Caravelle California, Fart: mellom 80 og 100 km/t, Sjåfør: Lars Andreas Dybvik. He, he høres ut som en festlig tur hjem fra Vårgårda. Ps: bildene ble bra, vanskelig å plukke en favoritt, 4 og seks var veldig bra. Vi sees snart.

  Hilsen fra Stockholsmessa.

 16. Utrolig mye tøft man kan få til gjennom et bilvindu! Mange flotte bilder her. Likte spesielt nr 4 og 5. Det her må man jo pøve sjøl en gang. Ps: Man må vel ikke ha Caravelle California for å ta slike bilda?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pin It on Pinterest