Dette bildet får innlede en ny kategori her på bloggen - Fra mitt vindu. Jeg bor slik at utsikten av og til byr på interessante motiv, og noen ganger fotograferer det jeg ser. Som lat naturfotograf er det jo perfekt å kunne stå på parketten innendørs og knipse naturen utenfor 🙂

Denne sommeren har været vært uvanlig som vanlig. Og juni måned brakte noen dager med kraftig tordenvær. Da lynet gjentatte ganger slo ned over Buvikåsen en ettermiddag, så jeg muligheten for å få tatt bilder av det.

Med kameraet på stativ, stilte jeg inn kameraet med så lang lukkertid som mulig uten å ha ND-filter. Det betydde lavest mulig ISO og minste blender. Jeg tok deretter fortløpende eksponeringer med elektrisk snorutløser inntil minnekortet var fullt, i håp om å fange blink på noen av eksponeringene. Og uværet fortsatte såpass lenge at flere av lynnedslagene ble fanget. Etterpå satte jeg sammen fire av bildene til dette panoramaet.

Ettersom objektivet var blendet helt ned for å oppnå den lange lukkertiden, ble også dybdeskarpheten så stor at regndråpene på stuevinduet ble tydelige på bildene. Jeg tenkte først at jeg skulle retusjere dem vekk, men ble etterhvert i tvil... kanskje effekten ville bidra positivt i bildet?

Hva synes dere - skal dråpene være der, eller er bildet bedre uten?

 

Her er et utsnitt, med bare én eksponering. Dråpene på originalen er her retusjert vekk.

 

7 Kommentarer

 1. Artig. Det blir to bilder med ulikt budskap. Jeg ville beholdt begge uten rangering…..

 2. Hei du,

  Dæven steike for et knallbilde! Tøft med lyn. Vakkert og skummelt!

  Hilsen Eva i «leilighet B».. hehe…

 3. Fint bilde. Jeg er mest tiltalt av det med dråpene. Det blir mer dybde, mer «storytelling». Men hva som er best, vil avhenge av hva det skal brukes til. Som postkort eller kalenderbilde er det kanskje greit uten dråpene.

 4. Med dråper! Fint skue, dråpene krydrer flaten og bidrar positivt, kunne godt vært flere og mere framtredene.

 5. Flott bilde! Synes ikke dråpene på glasset tilfører noe annet enn når de skal fortelle at det er tatt fra stuevinduet.

 6. Heftig! Tryggest å holde seg inne når himmelen lyser opp som dette. Begge bilder forteller en historie, så det er ikke lett å foretrekke en versjon før en annen. Likte godt at landskapet var opplyst, dette var bra Dag…

 7. Hej, hoppas du förstår svenska.
  Denna tycker jag funkar riktigt bra, dropparna är ett stort plus!
  Jag kommer definitivt att återvända,
  // Sander

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pin It on Pinterest