Jeg hører folk klager om dagen. De står bøyd over frontruta med CD-coveret og skraper is. Bretter kragen opp mot sno og føyke og banner stille. Noen høylytt, også.

Det slutter aldri å forundre meg at folk som hater vinter, snø, is og kulde velger å bo her på våre breddegrader et helt liv. Til tross for at halve året har et klima de misliker sterkt, bor de her fremdeles. Selv har jeg fine skiturer om dagen, og forventer ikke at våren får skikkelig tak før påska er over.

Men da kan det være greit med noen måneder “sommer”, før det tar til igjen.

5 Kommentarer

 1. Enig med deg Dag. Jeg prøver å nyte hver årstid, og selv med allt det dårlige været vi har her rundt Bergen har jeg vært flink å prioritere ut når været har vært bra. Man rydder ikke på loftet eller i kjelleren når sola skinner fra blå himmel.

  Nydelig bilde du illustrerer blogginlegget med.

 2. Hei Dag.

  Først må jeg bare si at det er et knallflott bilder du legger ved her.

  Når det kommer til vinteren, så innrømmer jeg glatt at jeg ikke er et vintermenneske. Jeg setter allikevel stor pris på kalde, og vakre vinterdager. Det er ikke mye som er like vakkert som en kritthvit og vinterkledt skog.

  Grunnen til at mange klager over kulde og snø nå, inkludert meg selv, er at vi tross alt snart er i april måned, og da er man i vår og barmarksmodus. Så høljregnet kommer forhåpentligvis raskest mulig, vi vil ha hestehov og våryre fugler. Smiley

  Ha e flott søndag.

 3. Flott bilde. Fine farger, og holmen som ligger der i tåka gir en fin dybde i bildet.
  Her i Meldal er det ikke mye som minner om vår for tida, snøen laver ned. Et gode med dette, skiføret i påska er vel sikret 🙂

 4. Haha, jeg er så enig, så enig! Det er fiffig med det. Noen optimister gleder seg til vinter´n, så de kan begynne å glede seg til sommeren igjen 🙂 En slik vinkling er jo fin å ha, men det beste er å kunne glede seg over hver dag, uansett årstid. Sommer´n kommer den, men først skal våren og det siste av vinteren nytes, og jeg håper inderlig det er snø i Vang til påska!! – Hvis ikke må jeg kanskje komme hjem til Trøndelag en tur 🙂

  Veldig fint bilde derre der! Fabelaktig lys og dybde. Akk, så godt det skal bli med vinter igjen når den tid kommer!

 5. Jeg lengter til vår og sommer, men vet at når den lange vinteren er over var den enda for kort til alt jeg skulle gjøre. Hadde den bare vart litt til, så…
  Slik er det med alle årstider. En evig venting på neste, mens den inneværende er for kort.

  Bildet var også bra 🙂 Liker at ting forsvinner litt i det fjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *