Det var med stor overraskelse og glede jeg i slutten av juni 2018 mottok beskjeden om at jeg hadde blitt antatt til Stjørdal Kunstforenings 30-års jubileumsutstilling! I forbindelse med jubileet hadde foreningen invitert alle medlemmer i kunstforeninger i Trøndelag som er medlem i Norske kunstforeninger til å søke med egne verk til en regional salgsutstilling. Som medlem i Heimdal kunstforening sendte jeg inn tre bilder i håp om at kanskje naturfoto kunne falle i smak hos juryen. Naturfoto har som kjent ikke fått særlig stor anerkjennelse i kunstmiljø gjennom årene, men med min tilnærming til foto de siste årene ville jeg likevel forsøke å få innpass i et annen miljø enn naturfotomiljøet.

 

Utvelgelsen ble foretatt av en profesjonell jury bestående av Brit Unni Kjøsnes, Barbro Tiller og Kalle Eriksson. Av hele 168 innsendte arbeider valgte juryen 29 verk fra 23 kunstnere.

Jubileumsutstillingens første uke sammenfaller med Stjørdals årlige Byfest, og vil henge i Kimen kulturhus fra 11.08 til 26.08 og er åpen mellom kl. 12-18.

Bildet jeg fikk antatt til utstillingen var "Høstbjørk i Bøverdalen", som jeg tok under Norske Naturfotografer/NNs høsttreff i september 2016. Bjørka står langs Sognefjellsvegen i Jotunheimen, rett etter at veien passerer avkjøringa til Leirdalen på vei oppover. Det var overskyet og vindstille da jeg laget bildet, selv om det ser ut som det var skikkelig ruskevær 🙂 Jeg lekte meg med ulike teknikker for å skape et impresjonistisk uttykk, og beveget kameraet i ulike retninger under eksponering med relativt lange lukkertider. I det ferdige resultatet er bjørka sentrert i en symmetrisk komposisjon og kameraet rotert under én eksponering.

Motivet har fått god mottakelse, og ble det mestselgende bildet under min separatutstilling i Galleri Mølla i Melhus sommeren 2018. Bildet ble også antatt i en juryert utstilling i Chania på Kreta i Hellas samme sommer.

Vil du ha et eksemplar på din egen vegg, eller som gave til noen du kjenner, kan bildet kjøpes her på nettsiden min så lenge de nummererte eksemplarene ikke er utsolgt.


Meg selv stolt foran bildet mitt i Kimen Kulturhus i Stjørdal

Se en kort film jeg laget fra åpningen av utstillingen, og jeg setter pris på om du skriver en kommentar nedenfor!