ICM er en forkortelse for "Intentional Camera Movement", og betyr at kameraet beveges med hensikt under eksponeringen, med relativt lang lukkertid. Det er et ganske "nytt" begrep på en måte å fotografere på som er eldgammel. Første gang jeg så slike bilder var på slutten av åttitallet, etter at Rolf Sørensen hadde fotografert fra bilen mens hans makker Jørn Bøhmer Olsen kjørte i Østerdalen.

«Denali Autumn»

Tatt langs Denali Park Road i Alaska, USA  

«Naken bjørk»

Tatt langs Rv 3 i Østerdalen

Å ta bilder fra bilvindu i fart er morsomt, men krevende. Jeg må ofte ta hundrevis mellom hver gang jeg får et som er brukbart. Selv har jeg i mange år utviklet min måte å gjøre det på, og bildene har hatt suksess i internasjonale konkurranser. Flere av bildene har også vært på trykk i tidsskrifter, og de har deltatt på utstillinger i gallerier i mange land.

Denne filmen viser hvordan jeg gjør det, sammen med min fotovenn Lars Andreas Dybvik. Filmen ble første gang vist under Norsk Naturfotofestival i Ski i 2018.