MONOTYPE

 

I make monotypes, or one-off prints, on paper that is pressed down onto a jelly plate with acrylic paint. Masks and stencils are used to create figures, and I occasionally paint with a brush to achieve the desired expression.

I sell the monotypes as giclées – reproductions on art photo paper  – in my webshop.


 

Premiert i Nederland!

«Dead Song Thrush»

Hele 21 tusen bilder deltok i den prestisjefylte fotokonkurransen «Nature Photographer Of The Year 2022» i Nederland, og da mitt bilde av en død måltrost oppnådde å komme blant topp 5 føltes det som en seier. 

Bildet fikk utmerkelsen «Highly Commended» i kategorien Fugler.

 
Jeg lagde tidligere en YouTube-video om motivet , og den er blitt sett mer enn tusen ganger. I videoen forteller jeg om død og forråtnelse innen kunsten, og om hvordan jeg laget bildet. Har du ikke sett den, finner du den her – gi den en tommel opp og abonnér gjerne på kanalen:
 

 


 

Overall Winner!

«Walrus Gathering»

I den spanske fotokonkurransen MontPhoto Contest 2022 vant jeg pattedyrkategorien og ble kåret til overall winner – totalvinner!

Bildet var et dronebilde av en hvalrossflokk, fra den siste turen jeg hadde til Svalbard i 2018. Vigdis og jeg dro til Lloret de Mar i Spania for å motta prisen under prisseremonien, og tilbrakte senere noen dager i Barcelona.

Under prisseremonien ble vinnerbildet mitt vist på storskjerm i Teatre de Lloret, mens den kjente japanesiske pianisten Yoko Suzuki improviserte. Det var en mektig opplevelse!

 

Yoko Suzuki improviserer til mitt bilde av hvalross

 

Intervju med meg ble gjengitt både i National Geographic og Traveler, med min måte å fotografere på og historien bak vinnerbildet. Det er ikke hverdagskost..!

Til prisseremonien lagde jeg en video hvor jeg forteller litt om meg selv, min fotografering, om Norge og Svalbard, om klimaendringenes effekt i arktis og om turen jeg hadde til Forlandsundet der bildet ble tatt. Videoen er å se på min YouTube-kanal – se den her, og abonner gjerne på kanalen min!

 

«It truly is not what we see, but how we see that can make all the difference. And so if we broaden and deepen our vision, we can begin to look and to see in new ways, and with new eyes.»

Thomas W. Schaller, akvarellmaler

Watercolor

 

I have always loved pictures. Before I started photographing, late in my teens, I made drawings on everything that existed. Now in the past I have taken up drawing again, in the form of watercolor paint.