Kurs i Adobe Lightroom Classic

Lightroom Classic er et tilnærmet komplett verktøy for fotografer, og dekker områder som organisering, redigering, utskrift og publisering på nett. Selv om Lightroom er mye enklere å håndtere enn spesialprogrammet Photoshop, kan det likevel være en utfordring for mange å lære seg å bruke det. Ettersom Lightroom er databasebasert, kan det være vanskelig å forstå hvordan programmet fungerer.

Jeg har flere tiårs erfaring med digital bildebehandling, og tilbyr både begynnerkurs og kurs for viderekomne. Kurs kan holdes for både grupper og enkeltpersoner.

 

Versjonen "Classic" er optimalisert for datamaskiner og lokal lagring av bilder, i motsetning til den skybaserte versjonen.  For fotoentusiarter er derfor Lightroom Classic best egnet.

En-til-en

Individuelt tilpasset kurs for enkeltpersoner

Et én-til-én-kurs er for deg som vil ha personlig opplæring uten andre tilstede.

På forhånd fyller du ut et spørreskjema slik at jeg kan tilpasse opplæringen til ditt nivå. Sammen går vi igjennom de enkelte elementene i det tempoet som passer deg best, slik at du lærer best mulig. Velger du et begynnerkurs, er det programmets grunnleggende oppbygging jeg vil bruke mest tid å lære bort ettersom det er en forutsetning for å kunne bruke Lightroom effektivt. Et kurs i mer avansert bilderedigering er for viderekommende, og forutsetter at du kan det grunnleggende på forhånd. Bestiller du både begynnerkurs og kurs i mer avansert bilderedigering samtidig, vil du få rabatt på andre kurskveld. Den bør du imidlertid vente med til du er blitt fortrolig med det du lærer under første kurskveld.

En kurskveld tar tre til fire timer og foregår på ettermiddag/kveld fortrinnsvis hjemme hos meg, men mot et pristillegg kan jeg komme til deg.


Kurs for grupper

Fotoklubber, foreninger og lag

Felleskurs i bilderedigeringsdelen i Lightroom Classic

Dette er for fotografer som har grunnleggende kunnskap om Lightroom på forhånd, men som ønsker å lære mer. Jeg har i flere år holdt kurs i bilderedigering for både fotoklubber og foreninger som BioFoto, Norske Naturfotografer og NRK. Jeg leies som foredragsholder og viser bildebehandling på storskjerm via prosjektor. Kurset forutsetter minst 8 deltakere, og jeg tar stykkpris per deltaker.


Tidligere kursdeltakere har vært fornøyde:

Takk for hyggelig og særdeles lærerik aften, Dag. Jeg er imponert over kunnskapsnivå såvel som pedagogiske ferdigheter, og anbefaler virkelig dine kurs til alle litt avanserte brukere.

Bernt Østhus

Takk for lærerik og inspirerende kveld! Ryddig og pedagogisk god gjennomgang, fine og illustrative eksempler.

Linda Bjørgan

Takk Dag, vi setter stor pris på hjelpen! Når det gjelder det tekniske eller det teoretiske, er du absolutt rette person å lære fra!

Orsolya Haarberg

Takk for en kjempefin kveld hos oss i Femund Billedgruppe i går. Vi fikk påfyll av kunnskap og mye inspirasjon som vi tar med oss videre.

Kåre Egil Kvilten

Hei Dag. Vi må få takke for et fantastisk foredrag! Sammen med kurset vi hadde på onsdag var dette noen fantastiske dager for oss. Tusen takk fra oss alle. For de av dere som får en sjanse til å oppleve Dags foredrag eller vurderer å hyre ham inn, ikke lur!

Vidar Gran, Vennesla Film & Naturfotoklubb

En givende og kunnskapsrik kurskveld, åpen for innspill og diskusjoner. Kommer gjerne tilbake!

Inger Johanne Rushfeldt

Kjempebra opplegg! Veldig bra opplagt kurs og behagelig og lett å kommunisere med Dag. Tror alle hadde veldig godt utbytte av kvelden, den var av høy klasse. Anbefales!

Jan Nordvålen, Femund bildegruppe

Takk for en engasjert og grundig innføring. Snart klar for neste fase!

Arild Holten

Supert foredrag!! Og vi ser frem mot nye foredrag og kurs.

Lars Magne Roksvåg

Takk for flott foredrag. Inspirerende!

Jon Østby

Vi i Hustadvika Fotoklubb takker for trivelig samvær og givende og lærerikt foredrag på lørdag!

Gunnar Holten

Takk for at du delte dette med oss. Svært høy kvalitet på dette arbeidet som begeistret mange.

Per Gätzschmann

Takk for et flott og inspirerende foredrag. Måten du har satt sammen stillbilder og animasjoner på gjorde foredraget ditt til en nytelse for sans og syn.

Leif Olsen


Kontakt:

Telefon 924 52 646, epost dag@naturfotograf.no eller via Facebook Messenger.