OM MEG

Dag Røttereng er født i 1962 i Løkken i Meldal, oppvokst på Charlottenlund i Trondheim og nå bosatt i Melhus. Han er godt kjent i det norske fotomiljøet etter mer enn 40 år som naturfotograf, og har holdt forestillinger med bildespill i både inn- og utland. Røttereng har skrevet utallige artikler om natur og foto for ukeblader og tidskrifter, hadde i en årrekke en fast naturspalte i lokalvisa og har gitt ut én bok. I de siste årene har han blitt en etterspurt kursholder innen komposisjon og bilderedigering.

Dag Røtterengs fotografier er høyt premierte i verdens toneangivende naturfotokonkurranser, som bl.a. GDT Wildlife og Glanzlicther i Tyskland, MontPhoto og Maria Louisa i Spania, Siena og BioPhotoContest i Italia og den mest prestisjefylte av alle – Wildlife Photographer of the Year i England. Røttereng har hatt bilder utstilt i gallerier i flere land, blant annet i Tyskland, USA, Belgia, Hellas, Serbia, Sør-Afrika, Frankrike, Kanada, Spania og England.

Dag Røtterengs arbeidsområde har utviklet seg fra klassisk wildlife- og landskapsfotografering til en mer eksperimentell og ofte abstrakt tilnærming. Ofte søker han med ulike teknikker under eksponering å skape visuelle uttrykk som fjerner seg fra det rent dokumentaristiske og abstraherer motivet slik at betrakteren kan se hva som er avbildet, men likevel får rom nok til egen tolkning av innholdet. Resultatet blir gjerne uforutsigbart og maleriske bilder, men produsert med kamera og ikke gjennom digital manipulasjon.

Nettopp spenningen med det uforutsigbare gjorde at han for noen år tilbake også begynte å male akvareller, der vannets flytende egenskaper i stror grad bestemmer retningen motivet tar. I dag lager han også bilder med akryl, både lerretsmalerier og bilder i form av monotrykk på geléplater, en teknikk som beholder mye av den samme uforutsigbarheten som akvarell.