Forlatt på holmer og skjær
- ingen kommer, ingen går.
Overlatt til tidens gang
og kamp mot vær og år.

Værbitte hus der folk ventet
noen inn fra havet med fangst.
Med vindu mot piskende stormer,
og vegger som rommet angst.

Tause vitner til liv som levde,
som fødtes, slet, døde.
Gav ly til folk som bodde,
tilbake står de øde.

Dag Røttereng

 

 

 

Utallige er de forlatte og falleferdige hus som står uten liv i vårt langstrakte land. Av og til har jeg stoppet opp ved noen av dem - latt tankene vandre, fornemmet historiens sus, forestilt meg generasjoner med levd liv, følt vedmod.

Disse bildene er tatt av et hus på Brendskag, nord på øya Smøla, med dobbel- og trippeleksponeringer.

 

 

10 Kommentarer

  1. Flott tekst som lager den rette ettertenksomme stemningen til bildene. Og bildeserien er knakende god. Passe konkret og passe drømmende, bildene utfyller hverandre. Nydelig Dag 🙂

  2. Flotte bilder Dag. Dobbeleksponeringen forsterker den mystiske og litt spøkelsesakige stemningen. Liker spesielt tonene i nr 4, som jeg synes forsterker stemningen ytteligere. Flott tekst også 🙂

  3. En nydelig serie og en flott tekst Dag. Bildene er spennende, sarte og mystiske. De bærer også en fin vakker melankoli og en ukjent historie. God helhet i serien. Som enkeltbilder likte jeg best bilde 1 med en sterk komposisjon og flott lys. Liker også avstanden til huset i dette bildet da det forsterker storheten i landskapet.

  4. Så vakkert og stemningsfullt, og ikke minst kreativt.

  5. Ja det vilar en speciellt stämning över dessa övergivna hus. Och stämningen förstärks fint här av multiexponeringarna och de sparsamma färgerna.

  6. Drømmende stemning med passe porsjon mystikk. Bilde 1 best, men hele serien står bra og formidler ensomhet og historie på en glimrende måte.

  7. Har kikket litt rundt på din hjemmeside/blogg nå, Dag. Og jeg må bare slutte meg til øvrige kommentarer. Skryt – skryt! Veldig mye bra i grenselandet mellom det dokumentariske og det kunstnerisk/ kreative. Føler faktisk at jeg kan lære en del av å følge med deg videre. Ikke minst også hente inspirasjon… Kjempebra!

  8. Takk for kommentarer alle sammen! Når dere skriver at jeg formidler en stemning av sart, spøkelsesaktig mystikk og vakker melankoli i disse bildene – da vet jeg at jeg lyktes med det som var målet da jeg tok dem. Takker!

  9. I vrimmelen av for mange tradisjonelle bilder og for mange krampeaktig alternative : dette var veldig bra !!

  10. Flott bilde! Jeg har jobbet med noe av samme tematikk i en serie. Riktignok fra skogen, men forholdet til den store naturen blir det samme.

Kommentarfelt er stengt