Det var med en stor porsjon nervøsitet jeg mottok gjestene til åpningen av min andre separatutstilling, denne gang i Stjørdal. Rundt 20 personer hadde tatt turen til Velga Bakkemyrs stemningsfulle spisested DABA Art Café & Øko denne fredagskvelden, i Søndregata i Stjørdal sentrum. De fleste visste nok hva jeg sto for som fotograf, men ingen var klar over at jeg hadde tenkt å bevege meg på fryktelig tynn is denne kvelden... nemlig å fremføre en sang til eget gitarspill!

På veggene hadde jeg hengt opp 12 bilder, halvparten av dem i stort format på meteren og større. Art-kaféens 10 meter lange utstillingsvegg var skikkelig opplyst med spotter, så bildene ble virkelig vist på beste måte.

DABA Art Café og Øko er et konsept som inkluderer drift av kafé, salg av kortreiste og økologisk dyrkede varer, kunstgalleri, catering, samt kurs-og ernæringsrådgiving. "Maten jeg serverer bærer preg av atmosfæren på DABA og jeg ønsker at rettene skal se ut som kunstverk. De skal nytes på smak og innhold, men det skal også være en nytelse å se på rettene når du får dem servert," sier Velga Bakkemyr.

Den folkekjære dikteren Hans Børli har jubileum i år, det er 100 år siden han ble født. Jeg ville fremføre et av hans mest populære dikt, Junikveld, og visste at min samboer Vigdis elsket det diktet. Men jeg ville ikke lese det opp, jeg ville synge det, så jeg hadde laget en egen melodi til diktet. Kvelden i forveien hadde jeg skiftet til nye strenger på gitaren, og overtalt meg selv til å bare hoppe i det – jeg tar bilder seriøst, men ikke meg selv. Fallet kunne jo heller ikke bli så stort, haha.

Utstillingen blir hengende til 5.oktober, og kaféen har åpent alle hverdager. Ta gjerne turen innom Velga koselige spisested hvis du er i nærheten, det vil du ikke angre på!

Se denne korte filmen fra åpningen av utstillingen, og jeg setter pris på om du skriver en kommentar nedenfor! Jeg er nok en bedre fotograf enn jeg er sanger og gitarist 😀