«Walrus Gathering»

 

I den spanske fotokonkurransen MontPhoto Contest 2022 vant jeg pattedyrkategorien og ble kåret til overall winner – totalvinner!

Bildet var et dronebilde av en hvalrossflokk, fra den siste turen jeg hadde til Svalbard i 2018. Vigdis og jeg dro til Lloret de Mar i Spania for å motta prisen under prisseremonien, og tilbrakte senere noen dager i Barcelona.

Under prisseremonien ble vinnerbildet mitt vist på storskjerm i Teatre de Lloret, mens den kjente japanesiske pianisten Yoko Suzuki improviserte. Det var en mektig opplevelse!

 

Yoko Suzuki improviserer til mitt bilde av hvalross

 

Intervju med meg ble gjengitt både i National Geographic og Traveler, med min måte å fotografere på og historien bak vinnerbildet. Det er ikke hverdagskost..!

Til prisseremonien lagde jeg en video hvor jeg forteller litt om meg selv, min fotografering, om Norge og Svalbard, om klimaendringenes effekt i arktis og om turen jeg hadde til Forlandsundet der bildet ble tatt. Videoen er å se på min YouTube-kanal – se den her, og abonner gjerne på kanalen min!